لیست اختراعات شمیمه عظیمی سلیم
Production of anti-mold packaging film based on polyvinyl alcohol and chitosan containing emulsion of cinnamon and rosemary essential oils to cover toast bread
به منظور كاهش اثرات نامطلوب زيست محيطي بسته بندي هاي غير قابل تجزيه در دو دهه اخير در كشورهاي پيشرفته توجه خاصي به بسته بندي هاي زيست تجزيه پذير شده است. فيلم¬ها و پوشش¬هاي خوراكي به صورت لايه¬هاي نازكي از مواد خوراكي بر روي سطح مواد غذايي يا ميان تركيبات آن¬ها قرار مي¬گيرند. مهمترين مشكلات بسته بندي هاي زيست تخريب پذير و خوراكي :حلاليت و نفوذپذيري بالا، مقاومت حرارتي كم ،ميزان عبور نور بالا و قدرت كششي كم مي باشد كه اين دلايل باعث شده است كاربرد اين نوع بسته بندي ها محدود شود. در اين اختراع ابتدا 3 گرم ژلاتين را در آب حل كرده بااستفاده از همزن مغناطيسي تهيه شد , و سپس 5/1گرم كربوكسي متيل سلولز را در آب حل كرده بااستفاده از همزن مغناطيسي تهيه شد سپس محلول ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز به نسبت 4:1 تهيه شد . سپس پلاستي سايزر (گليسرول)،امولسيون اسانس رزماري و دارچين در مقادير مختلف 5%-1%-2% برحسب ماده خشك به محلول ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز اضافه شد گرديد و به مدت 30 دقيقه تركيب شدند. نتايج نشان داد كه فيلم خوراكي توليد شده داراي خواص مكانيكي و ضد ميكروبي بالا مي باشد و همچنين نفوذپذيري برخي نمونه ها نسبت به نمونه هاي شاهد كاهش يافت.افزودن اسانس به فيلم ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز سب افزايش چشمگير خاصيت آنتي اكسيداني فيلم هاي توليد شده نسبت به نمونه شاهد شد . و نيز در بررسي ميزان عبور نور از فيلم خوراكي نتايج نشان داد كه در ناحيه UV ( nm250) هيچ گونه عبور نوري از بسته بندي مورد نظر مشاهده نشد. هر چه فيلم خاصيت سدكنندگي بيشتري در برابر UV داشته باشد مناسب تر است و مي تواند سبب جلوگيري از فساد اكسيداسيوني در مواد غذايي بسته بندي شده گردد
موارد یافت شده: 2